sâmbătă, 9 ianuarie 2010

Moldova, un loc în care merită să locuieşti?!

Revista "International Living" a publicat un top al celor mai bune ţări din punct de vedere al calităţii vieţii, prin aceasta înţelegându-se costul de trai (15%), cultură şi hobby-uri (10%), economie (15%), mediu (10%), libertăţi (10%), sănătate (10%), infrastructură (10%), securitate (10%), climă (10%).

Deşi poate părea paradoxal, Moldova a avansat în clasament față de anul trecut și a obţinut un loc și un punctaj egal cu cel al României și insulele Cayman, loc mai bun decât state precum, Ucraina sau chiar Singapore.
Pe locul I în acest clasament se află Franţa, urmată de Australia şi Elveţia, în timp ce următoarele poziţii în top 10 sunt ocupate de Germania, Noua Zeelandă, Luxembourg, Statele Unite, Belgia, Canada şi Italia. În ciuda birocraţiei agasante şi a impozitelor mari, Franţa ocupă prima poziţie pentru al cincilea an consecutiv, mai ales datorită stilului de viaţă din oraşe, a peisajelor, arhitecturii, culturii şi gastronomiei.
Australia este considerată a fi un foarte bun loc în care merită să te retragi după pensionare, datorită vieţii echilibrate şi climei temperate, dar şi datorită plajelor vaste şi peisajelor deosebite. De asemenea, persoanele care au absolvit o facultate îşi pot găsi un loc de muncă, mai ales pentru că economia australiană care profită de pe urma boom-ului asiatic.
Elveţia este ţara în care absolut totul funcţionează. Aici există fiabilitate, calitate, discreţie, punctualitate, siguranţă şi linişte. Mai mult, se vorbesc 5 limbi străine, motiv pentru care orice străin se poate acomoda foarte uşor.
Germania, ţara disciplinei şi a pragmatismului, în timp ce în Noua Zeelandă se găsesc cele mai frumoase peisaje din lume. Mai mult, pentru tinerii licenţiaţi şi aflaţi la începutul unei cariere, Noua Zeelandă este locul perfect. Mai mult, există un nivel foarte scăzut al ratei criminalităţii, sărăcia e ca şi cum nu ar exista, iar poluarea este foarte redusă.
Dacă am fi să măsurăm calitatea vieţii după numărul de restaurante existente pe metru pătrat, Luxembourg-ul ar fi campion.
America rămâne în continuare ţara tuturor posibilităţilor, în timp ce Belgia este un important centru educaţional şi european.
Canada este un stat ideal pentru străini întrucât este foarte primitor, tinerii se pot acomoda foarte uşor şi există posibilitatea obţinerii facile a unui loc de muncă.
Dincolo de aspectele legate de corupţie, aglomeraţie sau greve, Italia rămâne ţara artelor culinare, a culturii şi a istoriei, precum şi un important centru turistic.
Moldova, pe locul 55, în timp ce Ucraina pe locul 68, Singapore – 70, iar Rusia ocupă poziţia 111. Dintre statele foste socialiste, doar Ungaria se află printre primele 20, depășind țări precum Portugalia, Irlanda și Marea Britanie.

Moldova
Cost of Living 69
Leisure & Culture 86
Economy 45
Environment 75
Freedom 50
Health 67
Infrastructure 56
Risk & Safety 71

Pentru a vedea întreg clasamentul, click aici "http://www1.internationalliving.com/qofl2010/index.php">

Un comentariu:

  1. Acum dețin o afacere proprie cu ajutorul Elegantloanfirm cu un împrumut de 900.000,00 USD. la 2% tarife, la început, am învățat, a fost o glumă până când cererea mea de împrumut a fost procesată în cinci zile lucrătoare și fondurile solicitate mi-au fost transferate. acum sunt un mândru proprietar al unei afaceri mari, cu 15 personal care lucrează sub mine. Toate mulțumesc ofițerului de credite Russ Harry, el este un Dumnezeu trimis, îi puteți contacta pentru a vă îmbunătăți afacerea pe .. email-- Elegantloanfirm@hotmail.com.

    RăspundețiȘtergere