vineri, 23 aprilie 2010

Maşină de 1,2 mil. lei pentru preşedintele Moldovagaz

La câteva zile după intrarea în vigoare a noilor tarife pentru gaze, monopolul gazelor a făcut o achiziție importantă – a cumpărat o mașină de serviciu de 1,2 mil. lei pentru șeful Moldovagaz.
Veaceslav Ioniță, ne-a declarat că a solicitat o cercetare a acestui caz și că pentru o analiză detaliată a tuturor cheltuielilor de la Moldovagaz, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va efectua un audit la companie.
Andrei Aculov, şeful serviciului de presă al Moldovagaz ne-a spus că nu știe nimic despre o asemenea achiziție. Totodată am solicitat să facem o solicitare oficială pentru a ne oferi informația legată de automobil. Cererea am trimis-o la 15 februarie 2010, dar un răspuns nu am primit nici până azi.
Au fost două întrebări simple:
1. Este adevărat că SA „Moldovagaz” a cumpărat recent (decembrie 2009-februarie 2010) un automobil de serviciu de 1,2 milioane de lei? Dacă da apoi ce model de automobil a fost procurat și care a fost necesitatea unei asemenea cheltuieli?
2. Va cere Moldovagaz includerea în tariful pentru gaze a cheltuielilor de procurare a automobilului?
Se vede că acestea au fost prea dificile pentru cei de la Moldovagaz, încât nu au reușit să ofere un răspuns nici în două luni de zile.
Marin Profir, director ANRE, a declarat că Agenția, chiar dacă reglementează activitățile din sectorul gazier, poate interveni doar atunci când vor fi discutate costurile suportate de companie și care ar necesita a fi incluse în calculul tarifelor.
Conform unor surse administrația Moldovagaz caută posibilitatea de a scăpa de acest automobil.

Un comentariu: