vineri, 6 august 2010

Nicego sebe na kogo naehala prokuratura!

Cam așa au sunat câteva explicații ale unor comercianți de la piața Calea Basarabiei, după ce Procuratura în sfârșit ia auzit.
Astfel Procuratura Generală a anunțat săptămâna trecută despre declanșarea urmăririi penale împotriva „factorilor de decizie a companiei „Extremum” SRL, care ilegal au organizat activitatea unei piețe, încadrată cu aproximativ 300 buticuri comerciale pe str. Calea Basarabiei nr.7, pe care le dă în chirie și încasează ilegal bani în sumă de 350 000 lei lunar. Urmărirea penală se face în baza art.241 alin.(2) lit.b) Cod penal, pe faptul practicării ilegale a activității de întreprinzător.
Ce este de fapt firma Extremum. Aceasta este de circa 15 ani administratorul/proprietarul celei mai mari piețe de mărfuri industriale din Chișinău - centrul comercial Calea Basarabiei.
Administrator al acestei firme, potrivit datelor de la Serviciul Fiscal este Valeriu Tarasov, un om de afaceri mai puțin cunoscut publicului larg.
Din datele găsite pe net, reiese că este un foarte bun prieten cu Vladimir Mişin http://www.vipmagazin.md/profil/Vadim_Misin/. De asemenea Valeriu Tarasov, figurează ca fondator al Asociației obștești „Far”, alături de Vladimir Voronin, Vasile Tarlev, Vladimir Molojen, Vladimir Colesnicenco, Vasile Chirtoca, Victor Miculeţ, Victor Odobescu. Această asociație a obținut în arendă pe un termen de 20 de ani circa 700 de hectare de pădure în Codrii Orheiului, pe care ia îngrădit pentru a crește porco-mistreți, adică corcituri. Mai mult FAR a obținut şi circa 6 mil. lei de la buget pentru asemenea experimente „ştiinţifice” http://www.jurnal.md/ro/news/jurnal-de-chisinau-corciturile-93868/.
De asemenea firma Extremum figurează în câteva rapoarte ale Curții de Conturi, dar și ale Guvernului privind repartizarea/atribuirea cu încălcări de loturi de teren în Chișinău, inclusiv și a celui pe care este amplasata calea Basarabiei. http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=297429.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu